Το Σάββατο 20 Ιουλίου το βράδυ πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Διαγνωστικού Κέντρου MEDISCAN που βρίσκεται στο δρόμο Νάξου Γαλανάδου.
 
Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας  κ.Καλλίνικος.  Στη τελετή παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων κος  Μαργαρίτης, αντιδήμαρχοι του Δήμου Νάξου, γιατροί του νησιού, γιατροί και στελέχη του ομίλου και πλήθος κόσμου. 
 
Μετά την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε δεξίωση. 
Λόγους εκφώνησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας , ο Δήμαρχος του νησιού και ο Διοικητής του Ομίλου των Διαγνωστικών Κέντρων ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΗΣΗΣ ΒΟΛΟΥ και MEDISCAN ΝΑΞΟΥ κ.Αδαμόπουλος. 
 
Κατά την ομιλία του ο κος Αδαμόπουλος επικεντρώθηκε σε σημαντικά θέματα που απασχολούν τη Νάξο και τους κατοίκους της, τα σημαντικότερα των οποίων είναι τα εξής:
 
1. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του το MEDISCAN ΝΑΞΟΥ είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ όπως και με τις περισσότερες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.
 
Τόνισε ότι: «Κάθε εξεταζόμενος που θα προσκομίζει παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ δεν θα βαρύνεται παρά ΜΟΝΟ με το ποσό συμμετοχής που αναγράφεται στο παραπεμπτικό του!!!»
Μας ανέφερε πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα κόστους εξετάσεων, όπως 
 
- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ασφαλισμένης ΕΟΠΥΥ σε μια μαστογραφία με τον πλέον σύγχρονο μαστογράφο, θα είναι 2,40 ευρώ!!!
 
- Συμμετοχή  για υπέρηχο  θυροειδούς 1,24ευρώ!!!
 
- TRIPLEX κάτω άκρων 7,92ευρώ
 
- Μαγνητική τομογραφία, συμμετοχή 35,54ευρώ
 
2. Ανακοίνωσε ότι όλοι οι κάτοικοι του νησιού που έχουν κάρτα απορίας, θα εξετάζονται απολύτως δωρεάν.
 
3. Έθεσε στη διάθεση του νοσοκομείου Νάξου ειδική τερματική θύρα που θα επιτρέπει την άμεση πρόσβαση των ιατρών του νοσοκομείου στα αποτελέσματα των εξετάσεων που γίνονται στο MEDISCAN ΝΑΞΟΥ.
 
Με τον τρόπο αυτό ο θεράπων ιατρός του νοσοκομείου έχει τη δυνατότητα να βλέπει την εξέταση κάθε ασθενούς σε πραγματικό χρόνο, να αποθηκεύει τις εξετάσεις σε ειδικό ηλεκτρονικό φάκελο ώστε να τις ανακαλεί και να τις συμβουλεύεται ανά πάσα στιγμή, να ανταλλάσει απόψεις  με το ιατρικό προσωπικό του MEDISCAN, να δύναται να τις μεταφέρει σε περιπτώσεις τουριστών ηλεκτρονικά στο νοσοκομείο της χώρας τους. ΚΑΙ όλα αυτά χωρίς καμία επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου.
 
4.   Λειτουργεί σύγχρονος Μαγνητικός τομογράφος (ο μοναδικός στις Κυκλάδες)

 

Σεβασμιότατος Μητροπολήτης  Παροναξίας κ.Καλλίνικος
Τελετή αγιασμού από τόν
Σεβασμιότατος Μητροπολήτης
 Παροναξίας κ.Καλλίνικος

Δήμαρχος Νάξου Εμ. Μαργαρίτη
Η εκφώνηση του δημάρχου κύριου Εμ. Μαργαρίτη κατά την τελετή των εγκαινίων
Ο κος Κώστας Αδαμόπουλος
Ο κος Αδαμόπουλος, διοικητής του ομίλου, αναπτύσοντας την φιλοσοφία και τους στόχους του ομλίου
Κύριος Μηλώνης
Ομιλία του κύριου Μηλιώνη